Trinidad

Trinidad is het grootste van de twee eilanden die het land Trinidad en Tobago vormen. Het behoort tot de Kleine Antillen. Trinidad heeft een oppervlakte van 4828 km? en een bevolking van 1.050.000 inwoners. De hoofdstad is Port of Spain met 300.000 inwoners.

Trinidad ligt 11 km ten noorden van Venezuela en ligt 30 km zuidelijk van Tobago. Het klimaat is tropisch. Er valt ongeveer 200 cm regen per jaar en er zijn twee seizoenen: het regenseizoen van juni tot januari en het droge seizoen van januari tot juni.

Evenals Tobago werd Trinidad in 1498 ontdekt door Christoffel Columbus. In de achttiende eeuw kwam Trinidad in Britse handen, en in 1888 werd het met Tobago tot één kolonie samengevoegd. Als deel van de West-Indische Federatie werden de eilanden in 1958 onafhankelijk, en in 1962 namen ze de naam Republic of Trinidad and Tobago aan.

Trinidad heeft de grootste bron van natuurlijk asfalt ter wereld, en heeft een oliebron waaruit sinds 1867 olie wordt gewonnen. Verder wordt er suikerriet en cacao verbouwd. Sinds de oliecrisis van de jaren zeventig is toerisme een belangrijke inkomstenbron. Het carnaval, op Trinidad mas geheten, is wereldberoemd. Op Witte Donderdag vindt een ‘parade of bands’ plaats.

(bron Wikipedia)

Kentekens

Oppervlakte: 5.130 km²
Hoofdstad: Port of Spain