DE TRIS COLLECTIE

Mijn persoonlijke collectie van de TRIS

Wat ooit begonnen is met een embleem groeide in de loop der jaren uit tot een hele collectie. Het verzamelen van militaria begon enigzins al in mijn jeugd, maar stelde toen nog niet veel voor. Na mijn diensttijd ben ik pas echt gaan verzamelen. Mede door mijn interesse in de Nederlandse militaire geschiedenis kwam ik op het idee om militaria van de TRIS te gaan verzamelen.

Collectie

Inmiddels heb ik een leuke collectie bij elkaar kunnen verzamelen van de TRIS, bestaande uit militaria en memorabilia die ik u graag op deze website wil laten zien.

TRIS Bibliotheek
Bestaande uit diverse publicaties welke uitgegeven werden bij de TRIS.

TRIS Militaria
Bestaande uit diverse uniformen, emblemen en uitrustingstukken gedragen bij de TRIS.

TRIS Memorabilia
Souvenirs van de TRIS en Suriname die werden meegenomen, terug naar huis.

Een moeilijk onderwerp…
Maar omvermijdelijk en dat geldt voor ons allemaal, want eenmaal komt de dag dat… Voor de meesten van ons is dit hopelijk nog ver weg, maar wel om er even bij stil te staan wat u met uw foto’s, souvenirs, evt. uitrustingstukken en andere herinneringen uit Suriname wil laten gebeuren, opdat deze op een goede plaats terecht komen en niet verloren gaan. Ter uitbreiding van mijn collectie ben ik altijd op zoek naar uniformen, uitrustingstukken, souvenirs, fotomateriaal, documenten, patrouilleverslagen, brieven, tijdschriften en/of oude boeken van en over de TRIS, om op deze website te tonen, te exposeren en te kunnen bewaren voor het nageslacht. Al uw dierbare herinneringen zijn zeker van harte welkom.