Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 52.205.167.104 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
112 berichten.
jan Elburg jan Elburg uit Aalten heeft geschreven op 13 november 2021 om 23:24
Jessica Huf uit Wemmel vraagt informatie over sergeant- majoor van Til. Hij was na zijn werk bij de verzorgings compagnie nog even in de T.D bar in de garage aan de overzijde van de weg ,Hij is van daar uit met zijn motor naar huis vertrokken en heeft onderweg een ernstig ongeluk gehad. Om hem beter te kunnen behandelen is hij naar nederland vervoerd maar hij heeft dit niet gehaald.
Pierre Goolaerts Pierre Goolaerts uit Valkenswaard heeft geschreven op 24 oktober 2021 om 11:57
@Hugo van 't Woud: in het hoofdmenu staat een link naar de contactpagina.
Tris Tris uit Nickerie heeft geschreven op 18 oktober 2021 om 19:46
Tris was de bangste militaire in Coeronie gebied van suriname, wij hadden als defpol militairen hulp gevraagd in 1969 bij aan val van de Guyanezen militairen, maar de Nedelandse militairen waren vakantie gangsters en niet opgeleid, daarom hebben wij geen onder steuning gekregen. Zo is gebeurd in Indonesië, zo is gebeurd in Jogoslavie, Ook in Afanistan is het zelf gebeurd. Zoveel tolken gehaald. Die niet eens met Nederlandse militairen hebben meegewerkt
Hugo van 't Woudt Hugo van 't Woudt uit Arnhem heeft geschreven op 20 augustus 2021 om 22:30
Hoe kom ik in contact met Patrick van der Vegt?
Jessica Huf Jessica Huf uit Wemmel (BE) heeft geschreven op 10 augustus 2021 om 12:08
Goedemiddag. Ik ben op zoek naar meer informatie over Peter van Til (geb. 1929, ovl. 1971). Het enige dat ik weet is dat hij als militair gestationeerd was in Suriname (vermoedelijk Paramaribo) en dat hij een ernstig verkeersongeluk heeft gehad buiten de diensttijd om. Het verhaal gaat dat er een arm of been geamputeerd moest worden en dat hij vervolgens per vliegtuig naar Nederland is gevlogen. Hij is uiteindelijk ofwel in het vliegtuig, ofwel op het vliegveld overleden. Alle aanvullende informatie is welkom!
J.Pinas J.Pinas uit Helmond heeft geschreven op 21 juni 2021 om 22:13
Wie kent of heeft nog de stripboekjes van Pieter Pineut? Ik zou graag nog een boekje of desnoods enkele plaatjes van deze strip willen terugzien.
Hugo van 't Woudt Hugo van 't Woudt uit Arnhem heeft geschreven op 10 mei 2021 om 13:22
Graag het mailadres waarop in overledenen kan doorgeven voor het tabblad 'In Memoriam'
William Dobson William Dobson uit Middelburg heeft geschreven op 19 april 2021 om 21:47
Beste Lezers en Lezeressen, Mijn naam is Bill Dobson Lichting 60-1 Elias Beekman Kazerne Eede- Wageningen. Ik ben van de Verbindingsdienst en heb in de jaren eind 1961 tot begin Januari 1963 dienst gedaan bij de TRIS onder commando van Kolonel Beets als Kampements Commandant en voor mijn werk als centralist onder commando van Kapitein Richard van Eeden. Had ik niet getekend voor Suriname dan was ik uitgezonden naar Nieuw Guinea. Aangezien ik in Nederlansch-Indie geboren ben en op Java in twee Jappenkampen mijn jonge jaren heb doorgebracht had ik daar absoluut geen zin in om voor Soekarno daar dood geschoten te worden. Er zijn daar 101 jongens gebleven. Suriname was voor mij een Paradijsje , lekker warm, lekker eten, en rustige diensten. Ik ben nooit naar een reunie geweest om dat ik in de Stafcompie zat. Nog een paar namen weet ik : Sergeant Put , kapitein Messerschimdt, op "Vakantie " naar de Bronsberg. Koffie op Zondagochtend in het PMT of het KMT. Rottie eten langs de Watrasee de zondagmarkt. en de laatste weken de Oude Stomp uithangen en met de Oranjestad of de Willemstad. terug naar huis. Suriname ..... een gouden tijd. Sranang, mi lobbie joe.....Bill Dobson 60-1 !
Annet Mooij Annet Mooij heeft geschreven op 10 maart 2021 om 14:45
Beste mensen, ik ben ivm mijn onderzoek voor een biografie van Ischa Meijer op zoek naar de passagierslijst van de Cottica die op 2 oktober 1953 uit Amsterdam vertrok naar Paramaribo. Aan boord bevond zich een militair, ene 'John R.' Ik zou graag zijn volledige naam achterhalen. Voor zover ik kan nagaan ontbreekt uitgerekend dit jaar in het archief van de KNSM in het Stadsarchief van Amsterdam. Kan iemand mij helpen? Bij voorbaat alvast veel dank, Annet Mooij (ajmooij@wxs.nl)
Raymond Jennen Raymond Jennen uit Grevenbicht heeft geschreven op 20 februari 2021 om 21:39
Beste mensen, ik ben bezig met een boek over de muziek van de Limburgse Jagers van 1950 tot 1995. Ik probeer daarin ook alle kaderleden met een korte biografie te vermelden. Nu blijkt dat een onderkapelmeester Hondong bij het korps actief is geweest en dat deze muzikant ook bij het TRIS-muziekkorps actief was. Dat is de enige info die ik heb. Zou hem ook graag vermelden met wat meer details. Alle hulp of informatie is dus welkom. Alvast dank voor de medewerking. Vriendelijke groeten.
hans oudshoorn hans oudshoorn uit Melbourne, Australie heeft geschreven op 24 januari 2021 om 10:26
Hi, mijn naam is Hans Oudshoorn. Ik las dat Tom van Weert ( bericht van 22 November ) op zoek is naar Jodi Curfs, Wij zaten in het 1ste peloton A Compagnie 72-5, olv Elnt Derkx. Tom,als je dit leest, stuur mij even een mailtje op hans_oudshoorn@hotmail.com Gr
ton van den berge ton van den berge uit bampton UK heeft geschreven op 2 januari 2021 om 23:31
Alle oud Trissers en familie een heel gezond 2021 toegewenst , blijf voorzichtig en gezond . mijn lichting van 68-1 met name het 2e peloton wil graag een reunie organiseren , hopenlijk dit jaar of anders volgend jaar , Onze laatste reunie was een groot succes , maar we missen nog een aantal mannen waarvan we geen adressen of telefoon nmbrs hebben .Herman Neijens en Ik zouden graag die mannen van het 2e peloton B-cie 68-1 die nog nooit op een van onze reunies zijn geweest contact met ons te willen op nemen , , telefoon 072-5333418 of 06 10415478, of mijn tel in het VK 07899271388 of email ; tonvandenberge1829@gmail.com best wishes to you all
Jan Koster Jan Koster uit Monsanto heeft geschreven op 24 november 2020 om 22:16
Hallo oud collegas van de TRIS 73-1 B-cie, Hebben jullie nog contact met elkaar en wanneer is de volgende reunie? Groet, Jan Koster.
Tom van Weert Tom van Weert uit Pelt Belgie heeft geschreven op 22 november 2020 om 22:46
Ik, Tom van Weert, ben op zoek naar mijne maat Jodi Kurfs. Lichting 72-73. Wij waren de eerste lichting die met vliegtuig gingen. Jodi woonde destijds in Limburg ik dacht in Geleen.
J. Bos J. Bos uit nijeveen heeft geschreven op 3 november 2020 om 16:53
Ben op zoek naar Erik Welten . Hij is op zoek naar een tegeltje van de Tris . Wanneer je voorzien bent laat het weten dan hoef ik niet verder te zoeken . Ik was daar in 1969 .
annemarie willems annemarie willems uit gennep heeft geschreven op 31 oktober 2020 om 18:02
hallo van een oom van mij (joop gaertner) helaas jong overleden. heb ik nog boekjes jaargang 9 . 10 . 11 en 12 van op de plaats rust vind het jammer om ze bij het oud papier te gooien. misschien kan ik er nog iemand blij mee maken gr. annemarie willems
Frans Lakerveld Frans Lakerveld uit Maarssen heeft geschreven op 8 september 2020 om 20:13
Was van lichting 63-4 chauffer staf cie kaptein was Dhr Winkel kan me alleen herinneren soldaat 1 hr muskiet ben naar Brownweg gereden met prof. de Jager van de sterrenwacht Utrecht. Het stuwmeer trad in werking. Was voetballer gespeeld in Matta indianen dop Met Majoor Oelers in de savanna een kaaiman geschoten in de regentijd.In Nickeri waren veel muskieten en wasboord wegen'Met de boot Willemstad en Oranjestad en geslapen op de Luymes uit de caribien
a v d wal a v d wal uit callantsoog heeft geschreven op 25 juli 2020 om 10:34
zoek mensen b cie 1964 met lt pel
Hans Erren Hans Erren uit Rijswijk heeft geschreven op 17 juli 2020 om 10:50
Geachte TRISers, Wij (Stichting Boekoe) zijn op zoek naar het verslag dat vlak voor de onafhankelijkheid door Bubberman is gemaakt over een expeditie in Marowijne naar Fort Boekoe met enkele TRISers. vr gr. Hans Erren, Fred Jansen, Henk Pel, John Pel.
Bramhdew Rampadarath Bramhdew Rampadarath uit Nickerie heeft geschreven op 9 juli 2020 om 11:51
Bouterse uit Suriname heeft geschreven op 20 april 2020 om 15:12: john 11 december 2015 At 15:49 En toch zit ik met een 2 historisch problemen die ik niet begrijp. Misschien kan iemand mij dat uitleggen. Nederland was in de geschiedenis niet alleen baas over Suriname , maar ook baas over een groot gedeelte van Guyana (Berbice). Denk aan die slavenopstanden van toen en waarbij een heleboel Nederlandse Plantage-eigenaren zijn vermoord. N.B. Er zijn diverse boeken over dit onderwerp verschenen. Toch is bij teruggave van dit gebied, waarover Nederland zeggenschap had een betwist gebied ontstaan. Hoe kan dit. Op een perceel dat van jouw is kan toch geen stukje niemandsland ontstaan. Mijn tweede probleem is de inval in Tigri. Nederland had Suriname en de Nederlandse Antillen, na de tweede wereldoorlog en bang voor Indonesische toestanden in de west, autonomie gegeven. De koloniën mochten alles behalve buitenlandse zaken en defensie hebben . Daar zou Nederland voor zorgen. Johan Adolf Pengel maakte zich zorgen over onze westgrens en richtte de defpol (defensie politie) op. Voor de oudere onder ons: dat zijn die jongens in die fletsgroene uniformen. In het geheim had Pegel voor zware wapens gezorgd, maar dat mocht niet. Het Nederlands leger eiste al die zware wapens op en door al die stakingen uit die tijd werden de Defpol -jongens in de stad gebruikt tegen de stakers en betogers. Toen viel Guyana binnen. Het Nederland leger en al die Nederlandse militairen in Suriname scheten in hun broek en gaven niet thuis. Van het verdedigen van onze grenzen door Nederland was overduidelijk geen sprake. Toen werd het de Surinamers duidelijk. De Nederlanders waren hier om on uit te buiten en niet omdat ze van ons hielden. Reden voor mij om mij toen te scharen bij de groep Surinamers die onafhankelijkheid wilden. Een van de vele dingen die mijn teleurstelling in Nederland hebben gevoed. Voor velen van u, met name de Nederlanders, zal dit als een les hogere geschiedenis van Suriname lijken. Dat is het ook omdat het grote verschil tussen Surinaams en Nederlands onderwijs was dat wij in Suriname werden doodgeslagen met Nederlands aardrijkskunde en geschiedenis, terwijl de Nederlanders geen moer over Suriname geleerd hebben. Denk niet dat ik op dit punt alles weet, want ik zou graag willen weten hoe een betwist gebied in een door Nederland gecontroleerd gebied kan ontstaan. Misschien moet ik al hie historische stukken hierover bestuderen om dit te weten te komen. Conclusie probleem Tigri zou door Nederland en Engeland opgelost moeten worden. En omdat ze dat niet hebben gedaan zal dit als een soort tijdbom tussen Suriname en Guyana fungeren. Af en toe zal de bom barsten. Ik was een van de mannen van Defpol op Tigri gebied. Wij hadden hulp gevraagd aan de Nederlandse militairen die op Coeronie gelegerd waren, tijdens de inval van de Guyanezen. Maar hun hebben geweigerd om ons te helpen. Volgens mij waren die Nederlandse militairen niet opgeleid. Zij deden als of hun niks weten. En als ik de de hele verhaal van TRIS volgt, dan waren zij geen militairen maar vakantie gangers. De verhaal van Enclave Sebrenica wijs hoe bang de Nederlandse militairen zijn. En zo bang waren hun op Coeronie om on Defpol te helpen. Adjeu vaarwel bange Nederlandse militairen. Alleen in uw eigen land spelen jullie baas. In Buitenlandland zijn jullie pispot.