Het was al weer 51 jaar geleden dat de A-Cie ’63 haar diensttijd in Suriname had. Na zoveel jaar werd het toch tijd een reünie met de maten te houden. De laatste reünie voor de A-Cie ’63 was al weer in 1989 geweest en daarna was er nog slechts een handje vol maten op de landelijke reünie van de TRISKONTAKTEN in 2007. Toen al werd de wens uitgesproken om ooit weer eens een grote reünie voor de hele A-Compagnie uit 1963 te hebben. Samen met mijn vader had ik (nu twee jaar terug) de stoute schoenen aangetrokken om deze reünie te organiseren. Vorig jaar zou het precies 50 jaar geleden zijn dus een mooie gelegenheid. Maar door omstandigheden en het zoeken naar iedereen, was het een jaartje uitgesteld en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De opkomst was groot en enkele hadden hun echtgenote meegenomen. Oude vriendschappen werden weer opgehaald, evenals de herinneringen aan die (mooie) tijd in Suriname. Sommige hadden elkaar in die 51 jaar niet meer gezien. De mannen genoten met volle teugen van de middag en avond.

De reünie hielden we op de Oranjekazerne te Schaarsbergen in gebouw N, het Bruin Café. Opkomst was vanaf 15.00 uur, met rond 18.00 uur een dinner in de eetzaal en de sluiting rond 23.00 uur. Bij binnenkomst was er koffie met koek en na de openingsspeech die ik hield zijn we met een groot gedeelte van de reünisten naar het van Heutsz Museum op de kazerne gegaan om de geschiedenis van dit onderdeel te bekijken. Ik had een vriend bereid gevonden om dat museum voor ons te openen. Daarna terug naar het Bruin Café voor de groepsfoto’s.

Het dinner was goed verzorgd, blauwe hap, met Peach Melba als toetje. Hierna terug naar de bar in het Bruin Café waar de nodige hapjes en drankjes werden genuttigd. De mannen (en echtgenotes die mee waren) genoten zichtbaar. Zo mooi om van een afstandje die glunderende koppies te zien.

Het feest was gezellig en leuk, met Surinaamse muziek op de achtergrond. Ook had ik een deel van mijn verzameling tentoongesteld en draaide een film van de troepenmacht. In totaal waren er 73 mensen. Na de sluiting iedereen bedankt, ook de mensen van Paresto die de catering verzorgd hebben. En na sluiting nog een aantal mensen ondergebracht in gebouw 16 die daar konden overnachten. Daarna moe maar zeer tevreden terug naar huis gegaan. Missie geslaagd.

Reünie A-Cie 63