Het publiek is van verschillende delen van het land getogen naar Lelydorp om de srefidensi-activiteiten mee te maken. Vooral het defilé heeft veel mensen aangetrokken. De regen hield de mensen niet thuis. Het tenue van de opperbevelhebber der strijdkrachten, president Desi Bouterse, trok veel aandacht. Hij was in legergroen gekleed en had een baret op. Bouterse inspecteerde deze keer de troepen, zoals dat internationaal in diverse landen het geval is, al rijdend. Door de logistieke omstandigheden is hiervoor gekozen.

Opperbevelhebber Desi Bouterse inspecteert de troepen. (Foto: René Gompers)

Opperbevelhebber Desi Bouterse inspecteert de troepen. (Foto: René Gompers)

De verschillende gewapende diensten hebben veel bewondering geoogst van het publiek. De politiekapel speelde vrolijke deuntjes, terwijl de verschillende onderdelen van deze gewapende macht in keurige pasjes langs het erepodium marcheerden. Zoals elk jaar krijgt het leger enorm veel belangstelling van de aanwezigen. De voertuigen van de verschillende deelnemers aan het defilé, glommen van alle kanten.

De parade en het defilé werden vlot afgewerkt. Het publiek heeft de parade niet goed kunnen zien, aangezien de troepen tot de Javaweg opgesteld waren. De weg was afgesloten, waardoor de mensen minder daarvan hebben kunnen genieten. Alle troepen, ook de buitenlandse, konden ze wel bewonderen tijdens het defilé. Net zo kleurrijk als de plechtigheden, waren ook de vele paraplu’s die het publiek bij zich had.