PARAMARIBO – President Bouterse heeft maandag 110 mensen onderscheiden vanwege hun verdiensten voor Suriname. In de Congreshal werden de versierselen opgespeld door onder andere de vicepresident Robert Ameerali, verschillende ministers en de First Lady.

Decoraties_JL_-23-copy_Detailfoto

Vicepresident Robert Amerali feliciteert enkele van de gedecoreerden maandag in de Congreshal. Foto: Jason Leysner

Volgens Bouterse hebben de gedecoreerden zich onderscheiden doordat ze hebben laten zien de juiste levens- en werkhouding te hebben. “Ze hebben niet alleen gedemonstreerd doorzettingsvermogen te hebben, maar ook hoe op een opbouwende wijze om te gaan met hun omgeving. Laten we als Surinamers een voorbeeld nemen hoe we onze mensen moeten eren, zonder onderscheid te maken welke plaats ze innemen op de maatschappelijke ladder”, aldus Bouterse in zijn toespraak

De hoogste onderscheiding, die van Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster met zwaarden, ging naar de Nederlandse Ad van Wingerden. Hij was de initiatiefnemer van het Tris-monument dat eind 2013 is onthuld in Fort Zeelandia. Tris staat voor Troepenmacht in Suriname. Het ministerie van Defensie had hem voorgedragen omdat hij altijd zijn best heeft gedaan de relatie tussen Nederland en Suriname in stand te houden en te verstevigen, ook de afgelopen jaren toen die relatie onder spanning stond.

Marlon Oosterling, hoofd Dienst Watervoorziening werd maandag voor de tweede keer gedecoreerd, deze keer als Commandeur in de Ere-Orde van de Palm. “Het is een onderscheiding hoger dan de vorige en dat betekent dat er hard wordt gewerkt”, reageerde Oosterling. Ook Gordon Touw Ngie Tjouw, de onlangs opgestapte voorzitter van de jongeren van de NPS, kreeg een lintje van de president. Hij werd benoemd tot Ridder in de Ere-Orde van de Palm.